Inici Blog EPI, UNA GRAN SOLUCIÓ PER LA “CINTILLA” DEL CORREDOR

EPI, UNA GRAN SOLUCIÓ PER LA “CINTILLA” DEL CORREDOR

per Marc

Segurament has sentit algun company d’entrament que ha patit aquesta lesió, la cinteta forma part de la fàscia lata on s’origina la zona de dolor.

Quan tens una molèstia que va augmentat progressivament fins que t’obliga a parar has de trobar una solució efectiva per poder tractar la lesió en la fase més inicial. Quina és la millor solució? Repòs, gel antiinflamtoris o estiraments? EPI una solucio per la “cintilla”, ens ho ha dit l’experiència,

Un dels tractaments més efectius encara que sigui una mica dolorós és l’ Electrolisis Percutànea Intratissular(EPI).

La cinteta del corredor, coneguda popularment com“cintilla ileotibial”, és una palanca, tipus politja. És poc elàstica semblant a un tendó. Aquesta, forma part del múscul “tensor de la fascia lata” i acaba al lateral del genoll. Més avall tens un dibuix d’anatomia per millorar la claredat.

Aquesta part del cos t’empeny a córrer. Sense ella no  correm bé, o encara pitjor; correm amb dolor. És important saber que aquest problema te solució. La millor tècnica que coneixem és l’ EPI, amb un índex d’èxit molt alt. Normalment en menys de 5 sessions recuperem l’atleta i l’inflamació del tendó s’ha reduit. Ens agradria avisar que aquesta tècnica s’ha aplicar amb ecografia, i en una situació ideal cal tenir un metge esportiu de suport per possibles dubtes a l’hora d’aplicar la tècnica.

L’inici del dolor és gradual, limita la continuïtat de l’activitat. En definitiva que hem de deixar de córrer per que fa mal passat una estona. Empitjora amb pendents i ritmes lents. Afluixa en el repòs i quan tornem a l’exercici.

Tot i que les causes són molt variades, et recomanem que vagis a un metge esportiu o un fisioterapeuta esportiu per conèixer millor que et passa. A continuació posem algunes possibles causes.

Causes:

  1. Calçat inadequat, clica aquí per saber més sobre calçat esportiu.
  2. Sobre entrenament
  3. Cama curta cama llarga de les extremitats
  4. Hiperpronació de la planta del peu
  5. Escurçament de rotadors externs de la cama

A ARS podem explicar un cas d’èxit realment impactant. Un pacient que feia 15 anys que no corria. Ni tant sols sabia que es podia recuperar. Desrpés de 5 sessions d’EPI, mica en mica, va notar que millorava. A dia d’avui està corrent sense cap problema. Per tant podem assegurar que és l’EPI una solucio per la “cintilla” o cinteta del corredor.

Si et sents indentificat, o creus que tens aquesta lesió, no dubtis en contactar-nos. Un metge esportiu, o un fisioterapeuta que t’aconsellarà la millor manera d’actuar.

Recorda, que si vols pots reserva cita i pagar de la web

Articles relacionats

Aquesta pàgina web utilitza cookies només a nivell d'anàlisis de visites. Fent click a acceptar entendrem que les acceptes. Acceptar Llegir més

Política de cookies